Banner - Home

Tarieven & vergoedingen

Tarieven:

Binnen mijn praktijk worden voor individuele begeleiding de volgende tarieven gehanteerd:

  • Een intakegesprek van 75 minuten bedraagt 220 euro, exclusief 21% BTW.
  • Een consult van 45 minuten bedraagt 125 euro, exclusief 21% BTW.
  • Een consult van 60 minuten bedraagt 150 euro, exclusief 21% BTW.
  •  

Voor workshops of teambegeleiding zal een offerte op maat worden gemaakt, waarbij de inhoud samen met jou zal worden bepaald. De prijs is hierbij afhankelijk van o.a. de duur van de workshop, de locatie en de voorbereidingstijd. Deze diensten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn niet vrijgesteld van BTW.

 

Vergoedingen:

In de volgende gevallen kan je aanspraak maken op vergoedingen:

  • Indien je een Nationale Topsport Polis hebt van het Zilveren Kruis worden er in 2024 maximaal 3 sessies vergoed (1 intakegesprek en 2 behandelsessies).
  • Indien er sprake is van een psychische stoornis (een DSM-5 diagnose), worden de gesprekken vergoed vanuit de basisverzekering. De zorgverzekeraar verrekent de kosten echter wel met het verplichte eigen risico, wat in 2024 is vastgesteld op 385 euro. In principe is de behandeling/begeleiding kortdurend van aard (5-12 sessies). Een verwijsbrief van de huisarts is voor deze vergoeding een vereiste en dient aanwezig te zijn vóór aanvang van het eerste gesprek. De Praktijk voor Sport- en Gezondheidspsychologie heeft in 2023 contracten met bijna alle zorgverzekeraars, behalve met CZ/OHRA/Nationale Nederlanden. Zie hier een overzicht met welke zorgverzekeraars ik een contract heb voor 2023. Cliënten die verzekerd zijn bij CZ/OHRA/Nationale Nederlanden kan ik in 2024 wel behandelen via Stichting 1nP. De nota wordt dan via 1nP rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar ingediend. 

Binnen de praktijk wordt gewerkt met het principe planning=realisatie volgens het Zorgprestatiemodel. De geplande duur van een consult wordt in rekening gebracht. Ook als het consult in werkelijkheid iets langer of korter duurde. Indien het meer dan 15 minuten afwijkt pas ik de duur van het consult achteraf aan

 

Annuleren van afspraken:

Indien je niet kan komen op een afspraak dien je deze 24 uur van te voren af te melden.  Indien je te laat afbelt of niet komt op de afspraak dan wordt er 75 euro bij jou in rekening gebracht. deze kosten kan je niet verhalen op de zorgverzekeraar.

Klik hier voor de betalingsvoorwaarden.