Banner - Home

 

Achtergrond

Mijn naam is Marieke Bender en ik ben in 1980 geboren in Gouda. Al van jongs af aan ben ik gedreven bezig geweest met sport. Tennis, roeien en zeilen zijn enkele van de sporten die ik heb beoefend. Uiteindelijk heb ik mijn passie gevonden in het volleybal, waar ik op nationaal niveau heb meegedraaid. Na jarenlang op de werkvloer geïnspireerd te worden bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN) heb ik zelf eveneens de overstap gemaakt van de zaal naar het zand. Sport in combinatie met natuur vind ik het allermooist. Beachvolleybal, klimmen, (tour)skiën en suppen zijn de sporten waar ik het meest blij van word.

In 2004 ben ik afgestudeerd in de klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht en in 2005 heb ik mijn aantekening Sportpsychologie behaald aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarna ik direct mijn eigen praktijk ben gestart. In 2016 heb ik de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (BIG) afgerond. Binnen mijn praktijk werk ik o.a. met de volgende behandelvormen: Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Schematherapie en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Zie mijn LinkedIn voor meer informatie over mijn achtergrond en werkervaring.

 

Aanpak & attitude

Mijn aanpak en attitude in mijn werk komen voort uit mijn eigen waarden: gelijkwaardigheid, verbondenheid, integriteit, beleven en ontdekken. Zelfreflectie en ontwikkeling vind ik zeer belangrijk en met die attitude ga ik het contact aan: reflectief, praktisch en actief werkend naar een doel. Ik vind het een uitdaging om met elkaar te streven naar en te zorgen voor een omgeving waarin iedereen tot zijn recht komt, zich veilig voelt, kan genieten en zich kan blijven ontwikkelen.


 

Samenwerking

In de functie van Expert Prestatiegedrag werk ik samen met het NOC*NSF richting de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN) en de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) en werk ik o.a. samen met CTO Metropool en diverse sportbonden, waaronder de NEVOBO. Mijn praktijk is gevestigd in het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag, wat is gespecialiseerd in topsportbegeleiding en door NOC*NSF geselecteerd als High Performance Partner TeamNL. Hier werk ik nauw samen met o.a. chef-arts TeamNL Peter Verstappen en Fysioplein. Tevens werk ik veel samen met Eveline Folkerts, collega gz-psycholoog, SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en mijn waarnemend behandelaar in geval van ziekte of vakanties.