Over Marieke

Achtergrond

Mijn naam is Marieke Bender en ik ben in 1980 geboren in Gouda. Al van jongs af aan ben ik gedreven bezig geweest met sport. Tennis, roeien en zeilen zijn enkele van de sporten die ik heb beoefend. Uiteindelijk heb ik mijn passie gevonden in het volleybal, waar ik op nationaal niveau heb meegedraaid. Na jarenlang op de werkvloer geïnspireerd te worden bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN) heb ik zelf eveneens de overstap gemaakt van de zaal naar het zand. Sport in combinatie met natuur vind ik het allermooist. Beachvolleybal, klimmen en (tour)skiën zijn de sporten waar ik momenteel helemaal blij van word. 

Naast mijn sportieve bezigheden heb ik niet stilgezeten. In 2004 ben ik afgestudeerd in de klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht en in 2005 heb ik mijn aantekening sportpsychologie behaald aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 2016 heb ik mijn opleiding tot GZ-psycholoog (BIG) afgerond. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd, waaronder schematherapie (basis) en EMDR en ga ik in mei starten met ACT. Hoe mooi is het dat ik mijn passie heb kunnen combineren met mijn werk....! 

Zie mijn LinkedIn voor meer informatie over mijn achtergrond en werkervaring.

 

Aanpak & attitude

Mijn aanpak en attitude in mijn werk komen voort uit mijn eigen waarden. De waarden die voor mij belangrijk zijn, zijn gelijkwaardigheid, verbondenheid, integriteit, beleven en ontdekken. Dit uit zich dan ook in het contact wat ik aanga met de sporters. Zelfreflectie en ontwikkeling vind ik zeer belangrijk en met die attitude ga ik het contact aan: reflectief, praktisch en actief werkend naar een doel. Ik vind het een uitdaging om met elkaar te streven naar en te zorgen voor een omgeving waarin iedereen tot zijn recht komt, zich veilig voelt, kan genieten en zich kan blijven ontwikkelen.
  

 

Samenwerking

In de functie van Expert Prestatiegedrag werk ik samen met het NOC*NSF richting de Olympische en Paralympische Spelen 2020 in Tokyo. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN) en de Vereniging van en voor BIG-geregistreede Psychologen (NVGzP) en werk ik o.a. samen met Den Haag Topsport en diverse sportbonden, waaronder de NEVOBO.