Tarieven & vergoedingen

Binnen mijn praktijk worden de volgende tarieven gehanteerd:

  • De uurprijs voor een intakegesprek of een consult bedraagt 95 euro. Dit bestaat uit 45 minuten gesprek en 15 minuten voorbereidings- en uitwerkingstijd.
  • Voor workshops of teambegeleiding zal een offerte op maat worden gemaakt, waarbij de inhoud samen met jou wordt bepaald. Afhankelijk van de duur van de workshop, de locatie en de voorbereidingstijd zal een prijsopgave worden gedaan. Deze diensten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn niet vrijgesteld van BTW.

In de volgende gevallen kan je aanspraak maken op vergoedingen:

  • Indien je een Nationale Topsport Polis hebt van het Zilveren Kruis worden er in 2019 maximaal 3 sessies vergoed.
  • Indien er sprake is van een psychische stoornis (een DSM-5 diagnose), worden de gesprekken vergoed vanuit de basisverzekering. De zorgverzekeraar verrekent de kosten echter wel met het verplichte eigen risico, wat in 2019 is vastgesteld op 385 euro. In principe is de behandeling/begeleiding kortdurend van aard (5-12 sessies). Een verwijsbrief van de huisarts is voor deze vergoeding een vereiste.

NOTE: Voor gecontracteerde zorg dien je je binnen mijn praktijk in te schrijven bij Stichting 1nP, een landelijk netwerk van vrijgevestigde zorgprofessionals in de GGZ waarbij ik ben aangesloten, die met alle zorgverzekeraars voor jeugd en volwassenen contracten heeft afgesloten. Je gaat naar www.1np.nl en gaat vervolgens naar 'Vind een behandelaar', waar je mijn naam in vult (en B-GGZ). Dit moet geregeld zijn vóór het eerste gesprek.

 

Bij het annuleren van afspraken worden de volgende regels en tarieven gehanteerd:

  • Indien je niet kan komen op de afspraak dien je deze minimaal 48 uur van te voren af te bellen.
  • Indien je te laat afbelt of niet komt op de afspraak wordt er 50 euro in rekening gebracht.